Най-добрите туристически дестинации за всеки месец от годината

Посещението на туристическа дестинация в през отпускарските месеци често е свързано с пренаселени плажове и хотели, както и по-големи разходи за хотел, самолетни билети и т.н. Ето защо днешната ни статия е за най-добрите дестинации за всеки един от месеците на годината, с оглед намаляване на разходите ни.

Януари – Канкун, Мексико

През януари в Канкун не е пренаселено, а това прави цените на самолетните билети по-ниски. Месецът е извън времето с ураганна активност, а дестинацията – идеална, за да се избегнат ниските температури.

Февруари – Хонконг

В случай, че искате да изненадате половинката си за 14 февруари – Хонконг е едно страхотно предложение. Времето също е добро за този месец от годината.

Март – Монреал, Канада

Да, студено е, но това пък е идеалното време за посещение, тъй като цените на хотелите и самолетните билети са възможно най-ниски.

Април – Фиджи

Ако искате да рискувате и не се притеснявате от тайфуните, които могат да връхлетят в края на април или началото на май, то Фиджи е перфектната дестинация за семейна почивка.

Май – Търкс и Кайкос

Малко хора и ниски цени – това е времето, в което може да се почуствате, че притежавате Карибски остров.

Юни – Сейнт Мартин

Определено не препоръчваме посещението на Сейнт Мартин през зимата. Елитът на обществото е там, а цените са високи. Вместо това можете да направите резервация за юни, когато е сравнително спокойно.

Юли – Санта Лучия

Точно след най-силните месеци за курорта и преди идването на ураганите. Цените са прилични, а в програмата ви може да се включат карнавали, фестивали и танци на улицата.

Август – Рио

Август е практически зима в Рио, а температурите са около 20 градуса по Целзий. Това е идеалното време за сърф, а защо не и за Летните олимпийски игри през 2016 г.

Септември – Торонто

По това време на годината може да Oktoberfest (да, в Торонто също има Oktoberfest), както и фестивал на храната и виното. Температурите са около 15-18 градуса по Целзий.

Октомври – Милано, Италия

В случай, че искате да се отдадете на шопинг – Милано е едно добро предложение. Тълпите от туристи вече ги има и на спокойствие може да разгледате и историческите забележителности на града.

Ноември – Банкок

Градът с най-дългото име в света е най-изгодно да бъде посетен в края на годината. Ноември е месец с повече слънце, по-малко дъжд и по-ниска влажност на въздуха.

Декември – Ванкувър

Да, студено е, но пък и сравнително евтино за пътешествия през декември. Любителите на ски спортовете пък ще могат да се похвалят с по-ниски цени от тези на родните курорти.

Източник: profit.bg

Нели Иванова

Родена съм през 1962 г., завършила съм българска филология в СУ"Климент Охридски". Работила съм в библиотека и 25 години като учителка. Интересувам се от актуалните обществени проблеми, култура, образование, медии. Интернет е неделима част от живота ми и общуването. Голямата ми страст са пътуванията.Обичам да чета.