Влюбена…в морето

Black-Sea-beach-BulgariaДа, знам, че звучи клиширано и преувеличено. Но аз наистина съм влюбена в него, макар и през повечето време любовта ни да е от разстояние. Живяла съм в два морски града и в един в близост до него и въпреки това дозата море никога не ми е стигала. И дори не говоря за плуване, парадоксално аз така и не се научих да плувам. Говоря за аромат и съзерцание, красота и романтика, която само този мой любим ми дава. Разбира се, не е само платонично, обичам и усещането му върху кожата си, но дори и когато е бурен и ядосан, аз пак му се възхищавам и мога да стоя втренчена в него и да му се любувам от разстояние.

Е, вече може би ви звуча луда, но знам, че другите лудо влюбени в него ще ме разберат. Може би причинатаimages (2) е, че първата ми глътка въздух е била морска. Хората казват: „Просто ти си морско бебе“. А може и да е поради това, че колкото и близо да съм била, никога не е било толкова близо, че да мога за десет минути пеш да стигна до него. О, колко съм завиждала винаги на хората с крайбрежните къщи. Или май истината е, че винаги завиждам на всички хора, които са около него, когато аз не съм.

Днес, любими мой, ти ми липсваш. Живея в един от най-хубавите ни централни градове, но с първите летни лъчи, вече не се любувам на хълмовете, жадувам за теб. Дойда ли, знам, мога да те гледам с часове, носиш ми такова спокойствие и хармония и все пак ще си тръгна, за да се върна още по-щастлива при следващата ни среща.

И въпреки моята сантиментална изповед аз не го ревнувам и не съм алчна, затова пожелавам на всички ви, влюбени повече или по-малко в него, едно прекрасно лято с вкус на солена вода и слънце, с пясък в сандалите, обич в душата и безкраен син небосклон пред погледа.

За списание “За мен” написа: Деница Иванова

Снимки: hdwallpapers.cat

www.travelandescape.ca

You may also like...